Vårens leksaksauktion -22

Auktion 11- 22 maj

Nu har tiden äntligen kommit för Kolonns populära Leksaksauktion där vi har glädjen att presentera en bred samling leksaker och samlarföremål.

Auktionen innehåller över 100 utrop med leksaker från olika tidsperioder, fabrikat och i olika material. Här kan man frestas av plåtleksaker som bl.a. ”Ski-Rolf” från Lehmann och ett flertal tåg från Märklin där ett exemplar av ”Krokodilen” är värd att notera.  Med på auktionen finns även ett urval fina Japanska leksaksbilar, där ibland en Asahi (ATC) ”Buick hard top”, en ”Volkswagen Samba Bus” från Bandai och en ”Lincoln Futura” från Alps som får oss att drömma oss bort till härliga bilsemestrar och road trips.

ATC. Buick, plåt. Japan, 1958

Vi auktionerar även ut en Mickey Mouse-figur, 1920/30-tal, av engelsk Deans Rag-typ och ett exemplar av det första amerikanska numret av Walt Disney’s Donald Duck-serietidning, utigven 1935 i fint skick. Här finns även nallar från Steiff och Barbie dockor från Mattel Inc och en Bild Lilly från Hausser.

Till några av de mer sällsynta utropen på auktionen hör en unik samling dubbelsidiga butiksskyltar av den moderna klassikern Star Wars eller Stjärnornas krig, som man då kallade dem. Dessa är framtagna inför lanseringen i Sverige under 1980-talet av den på den tiden framåtsträvande svenska distributören Playmix.

Andra 80-talsklassiker på auktionen representeras av Masters of the Universe och Playmobile

Star Wars Millennium Falcon, Playmix, 1980-tal