Att sälja på auktion

Att sälja på onlineauktion är både enkelt och tryggt. Sedan 2011 arbetar vi uteslutande med nätauktioner och alla våra föremål säljs på marknadsplatsen Auctionet.com. som har 60 anslutna auktionshus. Här har vi samlat alla stegen i processen.

 

I

Värdera ett föremål

Du kan få ditt föremål värderat på plats hos oss, digitalt via mejl, via videosamtal eller på en hemvärdering gjord av våra erfarna värderare. Du får en kostnadsfri auktionsvärdering på föremålet med ett utropspris och ett bevakningspris.

Värdera enkelt

II

Lämna in till auktion

För att vi ska kunna sälja ditt föremål så behöver du lämna in det hos oss på Tulegatan 15 i Sundbyberg. Inlämning och värdering är öppen vardagar mellan 13.00 – 17.00. Vårt rekommenderade transportbolag:

Antikexpressen

III

Våra avgifter

Vår säljarprovision är 15% + 100 kr i slagavgift. Alla avgifter är inklusive moms. Om vi på Kolonn inte lyckas sälja ditt föremål så tas inga avgifter ut. Ett föremål går tre omgångar på samma villkor.

Våra försäljningsvillkor

IV

Bevakningspris

Bevakningspriset är det lägsta priset ett föremål kan säljas för och det är en överenskommelse mellan dig och oss. Du kommer att behöva godkänna bevakningspriset innan föremålet läggs ut på auktion.

V

Katalogisering

Föremålen katalogiseras av våra erfarna värderare. Vi undersöker noggrant konstnär, formgivare, ålder, material och tar hänsyn till storlek samt skicket på föremålet.

VI

Fotografering

Våra professionella fotografer dokumenterar ditt föremål i bild. Bland annat så fotograferas signaturer och eventuella skador. Föremålet placeras sedan säkert i vår lokal för visning.

VII

Auktion

Ditt föremål publiceras nu och säljs på marknadsplatsen Auctionet.com där det visas för tusentals potentiella köpare. En auktionsomgång är normalt ca 7-10 dagar beroende på föremål.

Till Auctionet

VIII

Föremålet sålt

Din betalning kommer till ditt angivna bankkonto 20 bankdagar efter klubbad auktion, detta förutsatt att köparen inte ångrar eller reklamerat föremålet.

IX

Föremålet osålt

Blev ditt föremål osålt? Vi lägger automatiskt ut ditt föremål igen. Ett föremål kan publiceras upp till tre gånger. Om det trots allt blir osålt så kan du välja att hämta tillbaka föremålet eller skänka det till Stockholms Stadsmission via oss.

VÄRDERING
.

Värdera dina föremål online!

Vi värderar dina föremål kostnadsfritt. Värdera ditt föremål online genom vårt formulär. En av våra värderare kommer kontakta dig inom kort.
Till Onlinevärdering

 

.

INLÄMNING

SE VAD VI SÖKER

Se vilka föremål vi söker till våra kommande auktioner. Till inlämning

.

VÄRDERING

HEMVÄRDERING

Vi erbjuder kostnadsfri värdering av hela hem.  Läs mer om hemvärdering

.

VÄRDERING

KOSTNADSFRI VÄRDERING

 Läs om våra olika värderingsalternativ Till vardera enkelt