Vi är ett sammansvetsat team som består av engagerade medarbetare

Tillsammans besitter vi kunskap inom en rad olika områden, allt från klassiska antikviteter, konst, design till klockor, smycken, antika vapen och leksaker. Vårt mål är att ge dig som kund bästa möjliga kundupplevelse och en variation av föremål där kvalitet är ledordet och inte priset.

Varmt välkommen att kontakta oss.

Våra värderare

Sophie Moselius

Verkställande direktör, värderare

Sophie växte upp med antikviteter i en samlarfamilj och började jobba på Bukowskis i unga år och har många år i branschen. På Bukowskis har hon arbetat både som specialist, hemvärderare och hållit föreläsningar. Hon brinner för asiatika och 1900-talsmöbler.

sophie@kolonn.se

Christian Törnros

Värderare

Christian är legitimerad lärare i historia och religion. Skriver om antikviteter i Sveriges största veckotidning och har arbetat på Bukowskis i Stockholm och Helsingfors. Är speciellt kunnig om fornföremål, mynt, medaljer samt böcker och handskrifter.

christian@kolonn.se

Thommy Nylund

Värderare

En av medgrundarna till Kolonn. Drev tidigare antikaffär i Sundbyberg tillsammans med Pia. Thommy gör främst hemvärderingar och besitter en bred kunskap om antikviteter. Hans främsta intresse är möbler och konsthantverk från 1700-och 1800-talet samt orientaliska föremål.

thommy@kolonn.se

Pia Nylund

Värderare

En av medgrundarna till Kolonn. Pia drev tidigare antikaffär i Sundbyberg tillsammans med Thommy. Hon är specialiserad på klassiska antikviteter, böcker och allmoge. Hon har också en förkärlek till äldre svenskt tenn och konsthantverk.

pia@kolonn.se

Desirée Alexandersson

Värderare

Desirée har en kandidatexamen i konstvetenskap från Södertörns Högskola. Tidigare arbetade hon på Myrorna. Hon är generalist och besitter en bred kunskap inom en rad olika områden.  Framförallt har hon ett specialintresse för klockor, smycken och silver.

desiree@kolonn.se

Ann Lindmark

Värderare

Ann har studerat Konstvetenskap vid Stockholms universitet. I grunden ligger en ingenjörsexamen och erfarenhet från produktutvecklingssidan. Hållbarhet och cirkulärt handlande ligger varmt om hjärtat så även design från 1900-talets andra hälft.

ann@kolonn.se

Leo Nilsson

Värderare

Leo har studerat samhällsbyggnad och miljö. Hans morfar väckte hans intresse för antikviteter tidigt i livet och han har handlat med dessa sedan han var 15 år gammal. Han har en bred kunskap inom flera olika områden men brinner extra mycket för keramik och konstglas.

leo@kolonn.se

Helena Bergström

Värderare

Helena har studerat Konstvetenskap och språk vid Stockholm universitet. Hon arbetade under många år på Bukowskis i Stockholm där hon började sin karriär som visningsvärdinna. Ett stort intresse är modern och samtida konst samt konsthantverk men även äldre måleri.

helena@kolonn.se

Lars Trumstedt

Värderare främst leksakståg

En av medgrundarna till Kolonn, arbetade tidigare på SEB men idag är han pensionerad och arbetar med sitt stora intresse hos oss: leksaker och framförallt tåg.   Lars jobbar deltid och finns på plats enligt överenskommelse.

lars@kolonn.se

Foto / Kundtjänst / Marknad

Marta Bartosiak

Fotograf, föräldraledig

Marta har studerat fotografi vid i Warszawa. Hos oss jobbar Marta som fotograf och har utöver det en passion för att fota portätt och fota bröllopsbilder och hjälpa modeller att skapa en portfolio.

marta@kolonn.se

Josefine Dubois

Fotograf, Tjänstledig

Josefine har en kandidatexamen i konstvetenskap från Södertörns Högskola. Hon arbetade tidigare som researcher med tv-programmet Antikdeckarna.

josefine@kolonn.se

Pia Dunér

Digitala medier, Marknadsföring

Pia har en examen från Beckmans Designhögskola. Tidigare har hon arbetet som UI-UX designer och är utbildad inredare. Under en period drev hon sin egen antikvitet- och inredningsbutik där hon också renoverade möbler. Pias favoritperiod är Swedish modern.

piaduner@kolonn.se