Hemvärdering

En hemvärdering innebär att en av våra värderare kommer hem till dig och gör en värdering i hemmet. Det kan både röra sig om enskilda föremål ett helt hem eller en samling. Vid första kontakten med värderaren beskriver du dina önskemål och vi får en bild av dina behov inför besöket. Tillsammans bokar ni in en tid som passar dig. En värdering gjord av våra värderare är kostnadsfri. Vi hjälper även till med att ta hand om dödsbon.

Så här går en hemvärdering till

Hemma hos dig

Värderaren går igenom och värderar föremålen hemma hos dig. Vad kan säljas på auktion? Vad kan skänkas till välgörenhet och vad ska återvinnas?

Sedan upprättar värderaren ett värderingsunderlag där värderaren listar upp det som går att sälja på auktion. Föremålen får ett preliminärt utrop och bevakningspris för en eventuell försäljning på auktion. Ibland finns det föremål som har ett mindre värde och som inte går att sälja på auktion. Dessa föremål ser vi gärna är en fortsatt del av kretsloppet. Vi är vänföretag till Stockholms Stadsmission och kan ordna så att dom kommer hem till dig och hämtar det som kan skänkas till deras verksamhet.

Efter hembesöket

Efter hembesöket bestämmer du om du vill gå vidare med en försäljning hos oss. Beroende på era önskemål och behov så kan vi i detta läge anordna allt från transport, tömning, återvinning och städning med våra rekommenderade samarbetspartners.

Om du väljer att boka transport via vår samarbetspartner så kommer dom hem till dig och hämtar det som ska säljas och eventuellt återvinnas. Det är även dom som städar om ni behöver det. De levererar sedan föremål till oss på Kolonn där vi tar över.

På Kolonn granskas dina föremål en gång till. Ibland ändras värderingarna om ny information om föremålet kommer fram. När det är klart skickas ett kontrakt ut till dig för godkännande.

Kontakta våra värderare

Thommy Nylund

Värderare

En av medgrundarna till Kolonn. Drev tidigare antikaffär i Sundbyberg tillsammans med Pia. Thommy gör främst hemvärderingar och besitter en bred kunskap om antikviteter. Hans främsta intresse är möbler och konsthantverk från 1700-och 1800-talet samt orientaliska föremål.

thommy@kolonn.se

Desirée Alexandersson

Värderare

Desirée har en kandidatexamen i konstvetenskap från Södertörns Högskola. Tidigare arbetade hon på Myrorna. Hon är generalist och besitter en bred kunskap inom en rad olika områden.  Framförallt har hon ett specialintresse för klockor, smycken och silver.

desiree@kolonn.se

Christian Törnros

Värderare

Christian är legitimerad lärare i historia och religion. Skriver om antikviteter i Sveriges största veckotidning och har arbetat på Bukowskis i Stockholm och Helsingfors. Är speciellt kunnig om fornföremål, mynt, medaljer samt böcker och handskrifter.

christian@kolonn.se

Sophie Moselius

Verkställande direktör, värderare

Sophie växte upp med antikviteter i en samlarfamilj och började jobba på Bukowskis i unga år och har många år i branschen. På Bukowskis har hon arbetat både som specialist, hemvärderare och hållit föreläsningar. Hon brinner för asiatika och 1900-talsmöbler.

sophie@kolonn.se

Kontaktformulär

Hemvärdering och dödsbo

Kontakta oss gärna om ni är intresserade av ett hembesök eller behöver hjälp med hantering av dödsbo.

.

INLÄMNING

SE VAD VI SÖKER

Se vilka föremål vi söker till våra kommande auktioner. Till inlämning

.

SÄLJA

ATT SÄLJA MED KOLONN

Funderar du på att sälja? Här har vi samlat allt du behöver veta.  Att sälja på auktion

.

VÄRDERING

KOSTNADSFRI VÄRDERING

 Läs om våra olika värderingsalternativ Till vardera enkelt