Du kan få ett föremål värderat på flera sätt:
 • På plats hos oss genom tidsbokning på 08 - 29 33 34, välj "Värdering" i knappvalet. Öppet mån-fre.
 • Digitalt via mejl, kontaktformulär eller videosamtal. Till Värdera enkelt>
 • Vi gör även hembesök om det gäller hela eller delar av ett hem eller dödsbo. Till Hemvärdering>
Observera att en värdering digitalt eller via ett hembesök alltid är preliminär.

Läs mer om Coronaviruset och hur du lämnar in ditt föremål säkert till oss. Inlämning under Covid-19 >
Är det skrymmande föremål rekommenderar vi alltid att du skickar bilder till oss innan . Skicka ditt mail till info@kolonn.se eller skriv till oss via vårt kontaktformulär. Kontaktformulär >.
Då vi säljer allt från samtida designföremål till klassiska antikviteter hos oss så kan vi erbjuda dig en försäljning av en rad olika objekt.

Det kan handla om moderna och antika möbler, armbandsur och smycken, porslin och glas eller samlarmemoralbilia och leksaker.

Vi tar emot varor som vi kan värdera från 600kr-2000kr eller mer beroende på föremålets storlek. För mindre enstaka föremål ligger vår gräns på ca 600kr. För större föremål, som exempelvis soffor, skåp och större serviser, ligger gränsen på ca 2000kr.  Om du har ett föremål som du undrar över så tveka inte att kontakta oss.

Kontakta oss idag >
Föremål som vi inte värderar och säljer är följande:
 • Föremål med stötande eller racistiska symboler.
 • Föremål med material som är CITES-listade och inte innefattas av antikundantaget eller har godkänt CITES-intyg. Exempelvis elfenben, korall, krokodil och riopalisander.
 • Pälsar
 • Uppstoppade fåglar
 • Kulturföremål från krigs- och konfliktzoner eller gravfynd.
Inlämning sker via tidsbokning genom att ringa 08-29 33 34. Välj "Värdering" i knappvalet.

Inlämningstider finns måndag-fredag.

Telefonväxeln än öppen 10-11 samt 13-17 mån-fre.

Speciella öppettider>
Vår inlämning är inte öppen på lördagar. Om du inte kan lämna in på våra ordinarie öppettider vänligen kontakta oss så hjälper vi dig. Öppettider> Kontakt>
Vi drar av 15% samt slagavgift om 100kr på klubbat pris. Inga andra avgifter tillkommer.   Se våra försäljningsvillkor här>
Utropet är vår värdering baserad på tidigare försäljningar och bevakningspriset är ett dolt minimipris under vilket ett föremål inte säljs. Det priset är alltid lägre än utropet.
Dina varor säljs via nätauktion på Auctionet.com. Auctionet är en marknadsplats där flera auktionshus i Sverige och Europa säljer konst, design och samlarföremål. Varor klubbas varje dag – hela dagarna. Auctionet.com>
Vi har ingen egen leveranstjänst men vi samarbetar dagligen med auktoriserade transportbolag som vi kan rekommendera. Ring oss för mer information.
Ja.
När vi har skrivit in dina föremål och satt ett utrop och ett bevakningspris så skickar vi dig ett kontrakt via e-post för godkännande. I det mejlet finns en pdf med ditt kontrakt.

Du kan godkänna ditt kontrakt på flera sätt:
 • Skicka ett mejl i retur där du klargör för att du godkänner kontraktet.
 • Godkänna via "Mina sidor" på Auctionet.com. Om du väljer detta alternativ så måste du skapa ett konto via Auctionet.com. Under "Mina sidor" kan du sedan gå till "Sälja" och där följa instruktionerna.
Till Auctionet.com>
Från det att du lämnar in föremål till det att det kommer ut på auktion dröjer det oftast bara någon dag. Föremålet ligger sedan ute på nätauktion mellan 7 – 10 dagar innan det klubbas.
När föremålet är sålt får du en kommittentavräkning via e-post som är en specifikation på vad du kommer få utbetalt till ditt konto. Utbetalningen sker normalt inom 20 bankdagar efter att föremålet är sålt, under förutsättning att köparen har betalat och ångerrätt inte har skett.
Om ett föremål blir osålt så kostar det inget.  Vi provar vanligtvis en vara tre gånger med samma utrop och bevakning. Mellan varje omgång så ligger föremålet i dvala i ca 1-2 dagar innan det publiceras igen.

Om ett föremål förblir osålt så väljer du själv om du vill hämta tillbaka det eller om du vill skänka det till välgörenhet.
Nej. För en värdering gällande försäkringsärenden eller bouppteckning så rekommenderar vi att man kontaktar Svenska Handelskammaren.
Du måste vara registrerad som kund och inloggad på Auctionet.com. Registrera dig här >
Väl inloggad så kan du söka upp det föremål du är intresserad av genom att antingen skriva in föremålsnumret i övre sökfältet eller använda dig av sökord och bläddra fram till det önskade objektet. När du kommit in på föremålets sida så kan du bjuda.

Om du vill bjuda lägsta möjliga belopp är det redan ifyllt, och du behöver bara klicka på ”Lägg bud”. Du kan även skriva in ett högre belopp och låta autobud bjuda åt dig, så förmånligt som möjligt, upp till maxbudet.
Startbud är alltid 350kr oavsett bevakning och utropspris. Det är där auktionen börjar och är inte kopplat till godkänt försäljningspris.

Exempel:
En figurin har utrop på 1000kr. Bevakning (minimipriset) är 500kr. Som lägsta möjliga summa kan du lägga bud på 350kr men ditt bud kommer inte att vara ett godkänt försäljningspris utan för att kunna ha möjlighet att köpa föremålet måste budet komma upp till bevakningen. Bevakningen är alltid dold tills det att det är uppnått. Visuellt lyser ej godkända bud rött och godkända bud över bevakning lyser grönt på Auctionet.com.
Det läggs på provision på 22,5% samt slagavgift om 80kr.
Du har 5 dagar på dig att betala. Om du är försenad debiteras lagstadgad påminnelseavgift (50kr) samt dröjsmålsränta (8 %) enligt de allmänna villkoren på Auctionet.com.
Vid vunnet bud vi skickar direkt en faktura till registrerad e-postadress. Fakturan finns även under ”Mina sidor” på Auctionet.com.
Du har tre alternativ:
 • Betala med kort under ”Mina sidor” på Auctionet.com. Betalningen registreras på en gång.
 • Betala med kort på plats hos oss. Vi tar tyvärr inte kontanter.
 • Via bankgiro. Observera att det kan dröja upp till 5 dagar innan vi kan se din betalning om du väljer detta alternativ.
Du har 5 dagar på dig att hämta köpta föremål. Om du är försenad tillkommer en lageravgift på 50kr/dag.
Varor som köps på Kolonn hämtas på Tulegatan 15 i Sundbyberg. Vi har öppet vardagar 13-17 samt lördagar 11-15. Speciella öppettider för röda dagar och helgdagar> Hitta hit>
Ja. Ett ombud kan hämta ditt föremål om hen har med sig sin och din legitimation.

Du kan också meddela oss via mejl vem som ska hämta ditt föremål. Se till att ditt ombud har med sig föremålsnumret samt sin legitimation.
Nej. Vi kan inte garantera att vi har packmaterial som  du kan få vid utlämning av dig köpta föremål. Vänligen ta med eget packmaterial så som papper, kartong och påsar.
På grund av försäkringsskäl och vår personals hälsa kan vi inte erbjuda dig bärhjälp på plats.

Om du har köpt stora eller tunga föremål så ber vi er ta med er en egen hjälpande hand eller kontakta ett transportbolag.

Vårt rekommenderade transportbolag är Antikexpressen>
För köpare på distans så kan du i det flesta fall få ditt föremål levererat till någon av Auctionets transportorter eller via hemleverans. På föremålssidan ser du till vilka platser föremålet kan transporteras till och till vilket pris. Du beställer själv transport under ”Vunna auktioner” på ”Mina sidor” på Auctionets hemsida.

För köpare i Stockholm med omnejd så samarbetar vi dagligen med transportbolaget Antikexpressen. Kontakta Antikexpressen>
Vi skickar inte föremål med däremot erbjuder Auctionet hemleverans för föremål som inte är ömtåliga. Det står angivet på föremålets sida om det kan skickas och till vilket pris. Du beställer leverans under ”Vunna auktioner” på ”Mina sidor” på Auctionets hemsida.
Du bokar den genom att ringa vår växel på 08 - 29 33 34. Välj knappval "Hemvärdering".

Du kan också kontakta oss via e-post eller via vårt kontaktformulär.

Kontakt>
Vi kommer hem till dig. Värderaren sätter ett preliminärt utropspris på föremålen och markerar vanligtvis de objekt som vi kan sälja med en liten etikett. Denna märkning underlättar både före er och för oss när varorna sedan skall levereras till våra lokaler. Ni behöver inte minnas vad som vi kan ta emot eller ej och transportörer som vi dagligen arbetar med vet vad dem skall leta efter i hemmet och ta med till oss. Läs mer om Hemvärdering>
Nej. Vi gör en kostnadsfri hemvärdering och ni bestämmer om ni vill gå vidare med försäljning. Om ni väljer försäljning kan vi hjälpa till med allt.
Vi kan erbjuda specialutformade helhetslösningar. I samband med försäljning hos oss så kan vi hjälpa till med transport, gods för återvinning samt städning i samarbete med auktoriserade transport- och städföretag. Vi är även vänföretag till Stockholms Stadsmission och kan hjälpa dig att skänka föremål till välgörenhet.

Genom en helhetslösning kan vi underlätta vid exempelvis hantering av ett dödsbo eller vid flytt. Ring eller mejla oss för mer information.
Kontakt> Läs mer om Helhetslösning och dödsbo>
Du kan boka en hemvärdering genom att ringa vår växel på 08-29 33 34 och välja knappval "Hemvärdering".
Utlämning och visning: Vardagar 13-17. Lördagar 11-15.
Inlämning: Tidsbokning vardagar, ring vår växel 08-29 33 34 och välj knappval "Värdering".
Vi ligger på Tulegatan 15 i Sundbyberg.
Hitta hit>
Med lokaltrafik finns det flera alternativ: – Från Stockholm Central ta Blå linje mot Hjulsta, station Sundbyberg centrum eller Duvbo. Det går också bra med blå linje mot Akalla, station Näckrosen eller pendeltåg linje Bålsta-Nynäshamn eller Södertälje-Märsta, station Sundbyberg. Vi ligger ca 10 minuters promenad från samtliga stationer. Från Odenplan eller Solna: Buss 515 mot Sundbyberg, hållplats Tuletorget. Med bil från norr: – E4 mot Stockholm. Ta av vid trafikplats Kista, kör mot Kista S och ta avfart mot Kymningelänken. Kör på Ulvsundavägen och ta av mot Sundbyberg. Sväng höger in på Järnvägsgatan/Centrum och sedan vänster upp på Ursviksvägen och till sist höger till Tulegatan. Vi finns på Tulegatan 15. – E18 mot Stockholm. Ta avfart mot Ulvsundavägen och sedan av vidare mot Sundbyberg. Sväng höger in på Järnvägsgatan/Centrum och sedan vänster upp på Ursviksvägen och till sist höger till Tulegatan. Vi finns på Tulegatan 15. Med bil från söder: – Kör mot Stockholm. Ta Klarastrandsleden, sväng av mot Pampaslänken Solna. Ta tredje avfarten i rondellen, sväng höger in på Armégatan som övergår till Storgatan. Ta höger in på Huvudstagatan och kör rakt på förbi Solna Centrum tills du kommer till Frösundaleden, ta vänster. Vid Ankdamsrondellen tar du höger in på Gränsgatan som sedan övergår till Tulegatan. Vi finns på Tulegatan 15.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut några gånger per månad med information och nyheter kring våra auktioner.

Registrera dig här