Aktuellt

Välkommen till vår blogg! Här kan du läsa om vad som händer hos oss på Kolonn samt få information om spännande specialauktioner. Du kan även läsa mer om specifika föremål som säljs samt få tips om kommande auktioner.

TEMAAUKTION : STANLEY BATE

 

Stanley Bate (1903-1972) var en amerikansk konstnär född i Nashville, Tennessee, USA. Han är mest känd och uppskattad för sina moderna och abstrakta verk.

Under 1950- och 1960-talet hade Bate många utställningar på flera olika håll. Han blev en viktig profil inom New Yorks konstnärsliv där han och hans fru bodde från 1940-talet och fram till Stanleys  död.

Vi på Kolonn är glada och stolta att kunna presentera 15 verk av Bate. I samlingen finns ett axplock av olika tekniker, utföranden och motiv som speglar en hel del av hans konstnärskap.

Hur har då denna samling kommit till Sverige ?

Proveniensen är en dam vid namn Karin Andersen (född Rosvall). Hon föddes i Väte socken på Gotland men immigrerade till USA redan som 14-åring. Väl där studerade hon inom grafisk design och flyttade runt mellan olika delstater.  I Alaska arbetade hon vid vägverket med ritningar av vägar och landningsplatser och hon var också en kort tid vid NASA.

Samlingen av dessa verk av Bate ärvde Karin av sin faster Vally Hammer som bodde på Manhattan. Vally var gift med en man vid namn Peter Hammer, de fick inga barn.

Vid 68-års ålder flyttade Karin tillbaka till Gotland och byggde upp en oas i Ganthem, där levde hon till sin död 2017. Samlingen ärvdes sedan av nuvarande ägaren som var nära vän med Karin.

Auktionen klubbas lördag 21 september.

Till auktionen Stanley Bate

 


Publicerat 2019-09-05

Stockholm Runt

Undrar du vad ditt föremål är värt?

Under vecka 12 beger sig Kolonn tillsammans med Auctionet sig ut på en värderingsturné i Stockholm. Varje dag kommer vi att finnas i olika områden runt om i Stockholm för att det ska bli lättare för dig att få dina föremål värderade.

Titta förbi med dina föremål och låt våra erfarna specialister värdera dina föremål. Oftast ligger värdet i det du trodde var minst värt, så ta med det oväntade föremålet till oss.

Det går också bra att ta med bilder av dina föremål och möbler om du inte kan ta det med dig till oss.

Vi kommer att finnas på plats i Saltsjöbaden, Lidingö, Stocksund och Bromma, se nedan för datum, plats och tider.

 

18 mars Saltsjöbaden

Grand Hotel

Hotellvägen 2

10-12

19 mars Lidingö

Scandic Foresta

Herserudsvägen 22

10-12

20 mars Djursholm & Stocksund

Cedergrenska Tornet

Kungsvägen 2

10-12

21 mars, Bromma

Scandic Alvik

Gustavslundsvägen 153

10-12

 

Har du mycket saker som du vill få värderat eller ett helt hem?

Under eftermiddagen finns det möjlighet att boka en hemvärdering med våra specialister. Då kommer vi hem till dig och går igenom de föremål som är aktuella för en potentiell försäljning på auktion. Är det mycket saker så så hjälper vi dig med bokning av transport till Kolonn i Sundbyberg men även tömning och städning av ditt  hem om det önskas.

Låter detta intressant? Förboka gärna en hemvärdering genom att mejla hemvardering@kolonn.se.

 

Specialister på plats

David Brolin, allmänt, keramik, leksaker samt vapen & militaria

Charlotte Elmér, allmänt, silver och smycken, gemmolog, FGA

Thommy Nylund, allmänt, konsthantverk och äldre möbler

Tom Österman, allmänt, konst

 

Välkommen!

 

Publicerat 2019-03-04

 

 

1950-och 60-talet gör comeback!

Under 2018 fick återanvändningen äntligen ett ordentligt genomslag i Sverige både genom Årets Julklapp som blev “det återvunna plagget” men också genom vår egen medvetenhet om hur vår konsumtion påverkar miljön.

2019 spås inte bli något undantag utan snarare kommer återanvändningen bara att öka på olika nivåer. Att köpa föremål på auktion är en tradition som funnits länge i Sverige men idag är det inte bara samlare och historieintresserade som väljer att köpa på auktion. En ny våg av köpare upptäcker auktioner både för att införskaffa unika föremål men också för att slå ett slag för miljön. Det är ett av de mest miljösmarta sätten att förnya sin inredning på, då allt som säljs på auktion redan har använts tidigare och är en del av kretsloppet.

Vi märker framförallt en stor efterfrågan på föremål ifrån det glada 1950 och 60-talet bland våra köpare.

Har du möbler, konst och konsthantverk av  Carl Malmsten, Kerstin Hörlin-Holmqvist, Bruno Mathsson, Yngve Ekström, Lisa Larson eller Firma Svenskt Tenn?

Tveka inte att höra av dig till oss för en kostnadsfri auktionsvärdering.

Våra duktiga värderare finns på plats för drop-in inlämning måndag till fredag mellan 12-18.

 

Välkommen in!

 

Mejla oss på info@kolonn.se eller ring 08-40054363 för frågor och funderingar


Publicerat 4 feb, 2019