Aktuellt

Välkommen till vår blogg! Här kan du läsa om vad som händer hos oss på Kolonn samt få information om spännande specialauktioner. Du kan även läsa mer om specifika föremål som säljs samt få tips om kommande auktioner.

TEMA LEKSAKER: INLÄMNING PÅGÅR

Det är dags igen för vinterns populära leksaksauktion, och vi söker leksaker och samlarprylar ifrån alla tider.

Just nu ser vi en stor efterfrågan på leksaker från Steiff, Märklin, Bing, Fleischmann, Schuco, Barbie, Disney, Lehmann, Tippco, Distler med flera. Inför vinterns temaauktion söker vi plåtleksaker, tåg, bilar, flygplan, dockor och andra föremål ifrån dessa märken.

Nytt för i år är en sektion med nyare leksaker och samlarföremål ifrån Star Wars, Action Force, He-Man, Transformers och andra leksaker från 1970-80-90-tal.

Kontakta oss på 08-293334 eller på info@kolonn.se, för en kostnadsfri värdering av de leksaker som du lekt färdigt med.

Sista inlämningsdag 1 december.

TEMAAUKTIONER: SUSTAINABLE LUXURY+ DIESELS REKLAMKAMPANJER

Samma vecka som Fashion Week Stockholm tar fart publiceras två temaauktioner på Auctionet.com.

Auctionet har fått uppdraget att försälja fotoreproduktionerna från utställningen Diesel 1991-2001 – Finally it all makes sense som var på Fotografiska Museet 2016-2017. Verken är från omdebatterade reklamkampanjer där kända modefotografer som David LaChapell, Peter Gehrke, Ellen von Unwerth och Andrew MacPherson har medverkat. Verken finns för beskådning och uthämtning efter avslutat auktion hos oss i Sundbyberg. Auktionen avslutas 6 september.

Vi har också vår egna temaauktion just nu : Sustainable Luxury. Auktionen avslutad i början av september. Temat består i huvudsak av väskor och accessoarer från kända designerhus så som Dior, Louis Vuitton och Mulberry. Vi har även ett armband av 18k guld designat av Ole Lynggaard i Danmark samt ring från Bvlgari.

Till Diesel-auktionen på Auctionet.

Till vår temauktion ”Sustainable Luxury”.

Läs mer om Diesel-utställningen på fotografiska här.

Bra föremål säljs till bra priser, oavsett väder.

Det går att sälja föremål året om – även på sommaren.

Det finns fortfarande en slags rädsla hos kunder vad gäller sommarens påverkan på auktionsresultaten och vi förstår det. Förr i tiden när föremål främst klubbades på slagauktioner så stängde många av auktionshusen ner under sommaren, då främst på grund av att intagen började sina under denna period vilket är en naturlig följd av att folk åker på semestrar och helt enkelt inte är hemma och funderar över vad de vill göra sig av med och att köparna inte hade tid att komma på de exakta datumen som slagauktionerna var.

Idag är det lite annorlunda. Försäljningen hos oss görs via nätauktion året om på marknadsplatsen Auctionet.com och vi stänger inte ner över sommaren. Vi kan tydligt se att även om intaget fortfarande inte är extremt högt under sommaren så finns köparna där och lägger bud. Köparna tar inte semester från auktionssidorna bara för att solen är framme. Det här är något vi försöker förmedla till våra inlämnare men ibland kan det vara svårt utan att lägga fram lite bevis. Så det är det vi vill göra.

Här nedan följer några av toppresultaten under juni-juli månad.

Temaauktionen med Tom Möllers keramik och glas klubbas totalt för ca 60.000kr, då med toppnoteringen på 14.000kr för två figuriner utropsnummer 647411.

Inom kategorin möbler har det klubbats flera föremål med högre slutpriser. Ett slagbord från 1700-/1800-talet såldes för 19.000kr, se 649559. Soffan “Kuba” av Bertil Fridhagen klubbades för ca 5.000kr. Vi sålde även två poster med vardera ett par fåtöljer av modellen “Kandidaten” av Ib Kofod Larsen : 10.000kr respektive 12.500kr.

En vas av farstagods, designad av Wilhelm Kåge vid Gustavsberg, klubbdes för 15.500kr.

Kategorin för orientalisk keramik slutar heller aldrig att överraska. En kinesisk golvvas med havs- och djurdekor klubbades för 11.000kr.

En slaglåspistol från 1800-talets början klubbas för 12.500kr den 15e juli, nr 647688 och en svensk stickert för flygvapnet, m/1930 gick för ca 4.000kr.

Även köparna av guld och silver är online under sommaren. Ett armband av 18k guld gick för 12.000kr i slutet av juni, då med ett snittpris på ca 280kr / gram. Ett annat armband av silver, nr 652440, design Stigbert för Engelbert gick över utrop på 1700kr.

Kalken av silver, nr 644455, enligt uppgift tillverkad av Nils Quennerstedt gick på 6000kr.

Inom kategorin konst såldes det också en hel del trevliga verk där kvinnan stod i centrum på olika sätt. En akvarell av Aly Ben Salem med motiv av två kvinnor, nr 630525, såldes för det dubbla utropet : 22.000kr. En komposition av Madelenie Pyk gick också över utrop, klubbat pris på 10.000kr samt en målning föreställande en kvinna i en trädgård, dock med oidentifierad konstnär, gick för 7.500kr.

Vi har öppet för inlämning av föremål hela sommaren : måndag-torsdag kl 12.00-18.00 och fredagar 12.00-15.00. Det går även bra att maila oss och skicka bilder via info@kolonn.se eller vårt kontaktformulär om du vill ha något värderat. Du kan också ringa oss direkt på 08 – 29 33 34.