Ulrica Hydman Vallien och Bertil Vallien

Temaauktion 30 augusti – 10 september

 

Vi presenterar tema Ulrica Hydman Vallien och Bertil Vallien. Dessa två var glasrikets erkända konstnärspar under decennier. Genom deras verk skiner passionen till det experimentella, innovativa skapandet som har inspirerat och berört hela konstscenen med en rad utmärkelser och priser världen över genom årens lopp.

 

Ulrica Hydman Valliens konstnärskap talar sitt tydliga formspråk där allt är möjligt och inget är lagomt! Konstverken kännetecknas av energi, passion, glädje, sorg, starka färger och kraftiga penseldrag. En vas var inte bara en vas utan också en berättelse. Betraktaren lämnas inte oberörd och kanske är det konstverket som betraktar oss, tanken svindlar iväg när det kommer till bland annat serien ”Open Minds”. I vårt tema har vi flera utrop från serien i olika utföranden, ett av verken skiner lite extra, se utropet #2989478.

ULRICA HYDMAN-VALLIEN. Vas, glas, "Open Minds"
2989478 Ulrica Hydman-Vallien, vas, glas, ”Open Minds”

 

Bertil Vallien firar i år 60 år som glaskonstnär. Fascinationen för ljusets inverkan på glaset med reflekterande och absorberande element som skapar mystik och symbolik är ett signum så även själva tillverkningsprocessen och dess kontinuerliga utveckling framför allt kring det sandgjutna glaset.
Konstverken har ett uttryck som sträcker sig från det jordnära till yttre rymden, såsom serierna ”Volcano” och ”Satellite”, se exempel på dem under utropen #3014600 respektive #2988496.

 

2988496 Bertil Vallien, vas/flaska, glas, ”Satellite”

 

Auktionen innehåller 39 utrop, allt från miniatyrer till högresta vaser och avslutas den 10 september.

Vår visning är öppen vardagar kl 13-17 och lördagar kl 11-15.

Varmt välkomna!

Till auktionen