Temaauktion: Skulptur

Datum 21 maj – 3 juni

 


 

Välkommen till vår skulpturauktion – en resa från klassisk till modern konst!

Upptäck ett brett utbud av tredimensionell konst på vår auktion. Från klassiska verk till moderna skapelser, vårt sortiment spänner över abstrakt och realistisk konst, med något för varje konstälskare.

Traditionella skulpturer och bysantinska influenser
För dig som uppskattar traditionell konst erbjuder vi exceptionella skulpturer som vår bysantinska häst, inspirerad av de magnifika häststatyerna på Blasieholmstorg i Stockholm. Dessa verk härstammar från de historiska Bysantinska hästarna utanför Markuskyrkan i Venedig, vilket ger dem en djup historisk och kulturell resonans.

Modern och mytisk konst – Henrik Allert och David Westerling
För en mer samtida och mytisk känsla presenterar vi Henrik Allerts organiska skulpturer av fåglar och David Westerlings abstrakta tolkning av ”Moder Jord”. Dessa skulpturer utforskar relationen mellan konst och liv, och är perfekta för samlare som söker verk med en stark emotionell och estetisk närvaro.

Carin Nilsons ”Boel-Britt” – en ikon från 1930-talet
Miss inte Carin Nilsons ”Boel-Britt”, en skulptur från 1930-talet som förmedlar kraft och ömhet genom sin imponerande pose. Trots brist på information om dess ursprung, fortsätter denna skulptur att beröra och inspirera betraktare.

Stig Blombergs ”Fritidsflickan” – en symbol för glädje och frihet
Ett av auktionens höjdpunkter är Stig Blombergs ”Fritidsflickan”, även känd som ”Våren”. Först presenterad under utställningen Fritiden i Ystad 1936, har denna skulptur blivit en älskad symbol för glädje, frihet och oskuldsfullhet, och visar Blombergs mästerliga förmåga att skapa tidlösa verk.

Besök vår skulpturauktion och utforska konstens mångfald.

Välkommen in på visning!

Vår visning är öppen vardagar kl 13-17 och lördagar kl 11-15.