Temaauktion: Scenkonst

Datum 10 – 21 april

 


 

Vad har The Beatles, Marilyn Monroe, Sickan Carlsson och Gösta Ekman gemensamt?

Svaret är självklart scenkonsten, där dessa storheter var och en på sitt eget talangfulla och ytterst unika sätt bidragit med sin sceniska utstrålning och konstnärsskap.
Från ett urval av välkända scenkonstnärer presenterar Kolonn ett litet men trevligt urval från film-, teater- och musikscenen där ett flertal objekt är sällsynt förekommande på auktionsmarknaden.

Bland dessa sätter en filmklappa från Filmstaden fantasin i rörelse kring alla de välkända skådespelare som den manat till tagning. Från den ikoniska Jönssonligan och deras film Jönssonligan dyker upp igen kommer rekvisita i form av ett topphemligt dataminne som skurken Wall Enberg gör allt för att komma över. Närapå kunglig glans vilar över The King of Rock and Rolls egenhändiga autograf på privattaget fotografi. Ett munspel givet av Johnny Cash åt ett fan på konsert i Kungliga Tennishallen 1972 är en annan helig relik för alla samlare av personliga ägodelar från scenens giganter. För den som beundrar Sickan Carlsson är filmmanuset från den tidstypiskt hurtfriska filmen Sjunde himlen av stort intresse som en kvarleva från inspelningarna år 1956.

Välkommen in att leta efter föremål och bilder från din egen idol bland scenkonstens stora.

Vår visning är öppen vardagar kl 13-17 och lördagar kl 11-15.