Temaauktion: Lisa Larson

Datum 27 mars – 7 april

 


 

En av våra mest folkkära keramiker har lämnat oss – Lisa Larson. Med en banbrytande karriär och enastående kreativitet, har Lisa Larson präglat svensk keramikkonst på ett alldeles unikt sätt.

Lisa Larson anses vara en av Sveriges främsta formgivare och hennes figurer har alltid varit oerhört populära. När hon började sin karriär på Gustavsbergs porslinsfabrik 1954 var syftet att skapa ”bästsäljare”, men det som skulle bli ett ettårigt uppdrag fortsatte i hela 26 år med en enastående försäljningssuccé. Mellan 1954 och 1980 präglade Lisa Larsons kreativitet och expertis produkterna från Gustavsberg. Efter 1980 fortsatte hon med självständiga uppdrag, bland annat från Höganäs, Rosenthal och Sandbergs. Under sina sju decennier långa karriär blev Lisa Larson en av Sveriges mest älskade och internationellt uppmärksammade keramiker.

Lisas betoning av relationen till lera och hennes förmåga att hitta ny inspiration i den vittnar om hennes starka band till sitt konstnärskap. Denna temaauktion är tillägnad hennes minne och konstnärliga arv, och är en chans att uppskatta och förvärva hennes unika skapelser. Här hittas bland annat det älskade lejonet här i modell Maxi, flertalet charmiga hundar från olika kollektioner, en ishockeymålvakt iklädd de svenska färgerna samt mycket mycket annat. Välkommen!

Vår visning är öppen vardagar kl 13-17 och lördagar kl 11-15.