Temaauktion: Kolonns Utvalda

Datum 20 december  – 3 Januari

 


 

Kolonn har med sin temaauktion Kolonns utvalda tagit locket av konfektasken och bjuder på smakfulla nyårskarameller för den som söker något riktigt trevligt och intressant till sitt hem.

För kvaliteten borgar bland det svenska måleriet verk av Carl Wilhelmsson, Anna Palm De Rosa, Helmer Osslund och Axel Lindman. Bland den utländska konsten märks ett ytterst väl utfört jaktstilleben av Moses Haughton vid sidan av ett konstverk i Antonis Van Dykes art vilket genom sin proveniens på Tessins Åkerö sätter fantasin i rörelse.

Från de kungliga salongerna på Haga slott och från slottsköket på Stockholms slott erbjuder auktionen ännu fler föremål med spännande proveniens för den som inte frestas nog av en magnifik silverbricka med den von Hallwylska vapenskölden. Ännu ett praktfullt silverföremål är auktionens pampiga dryckeskanna från sent 1600-tal som utgör en verklig kontrast till en klenod av annat slag – en stilsäker taklampa i lyktmodell och i Swedish Grace. För den fartfyllde och mekaniskt roade samlaren erbjuds två veteranmotorcyklar av märket Husqvarna som i sitt fina skick passar väl in i bland Kolonns övriga nyårskarameller. Den som söker exklusiva tidmätare till det nya året blir inte besviken över två verkligt fina, franska bordspendyler om inte valet hellre faller på en Omega Railmaster Chronometer att ha på handleden.

Slutligen måste nämnas ett par sällsynta sengustavianska kolonnljusstakar märkta Wedevågs bruk och Edvin Öhrströms arielvas Assyriska Prinsessan som verkligen bidrar till känslan av en festlig grand finale i Kolonns sista temaauktion för detta år.

 

Vår visning är öppen vardagar kl 13-17 och lördagar kl 11-15, under jul och nyår råder avvikande öppettider.

 

 

Temaauktion: Kolonns Utvalda