Temaauktion: Gyllene Tider

Datum 21 februari – 3 Mars

 


 

Utforska en kollektion av förgyllda accenter, speglar, skulpturer, och antika guldsmycken hos Kolonn. Inspirerad av solens gyllene strålar, sprider Kolonns guldtema Gyllene Tider en känsla av lyx och värme mitt i vinterns blekhet.

Bland guldkornen finns en signerad praktspegel av spegelmakare Thim i Stockholm. En gudomligt vacker Tibetansk Gudom från Nessims samling samt en skulptur av Christian Eriksson. Här hittas också Drottning Desideria i kronprydd empireram och underbara gyllene bestick från familjen Zethelius verkstad.

Självklart ingår även den solida guldmetallen med olika karat i temat genom ett rikt urval av såväl vackra som antika guldsmycken med samlarvärde. Här märks särskilt ett hänge i form av ett kompass med franska 1800-talstämplar, en svensk ring från 1846 med hårgömma, en praktfull urnyckel i rokoko med infattade halvädelstenar samt en inte mindre än 2,5 meter lång kedja från Kalmar och 1800-talets mitt.

Så som Karl Gerhards devis ur sången  – ”Förgyll vad du kan förgylla” hoppas vi på Kolonn att med denna gyllene kollektion inspirera till att ta in guldet i ditt hem, då vi nu bjuder auktionsbesökaren stiga in i en visning av skimrande guld.

Vår visning är öppen vardagar kl 13-17 och lördagar kl 11-15.