Temaauktion: Carl Malmsten

Datum 20 – 31 mars

 


 

Redan namnet Carl Malmsten genomsyrar god formgivning, omsorg om detaljer och komfort, vilket kort sagt representerar gedigen kvalitet. Flera av hans mest älskade möbler utgör stommen i många svenska hem och symboliserar själva begreppet hemtrevnad och folkhemmet.

I Kolonns tema ingår förutom klassiker så som soffan Roma Svängd och fåtöljerna Hemmakväll, även den rustika bokhyllan Kisa samt det funktionella soffbordet Lilla Sällskapet. Här återfinns även det lättplacerade slagbordet Vapensmeden och den underbara fåtöljen Rundrygg här iklädd Jobs Paradisträd.

Bland de mest betydande posterna återfinns flera vitrinskåp, skänkar och matsalsgrupper. Det är värt att nämna skrivbordet av Vidar Malmsten, det enda av Siv och Carl Malmstens fem barn som följde i sin fars fotspår som möbelformgivare och inredare. Under många år arbetade han på sin fars ritkontor, och flera av företagets inredningar under 60-talet är skapade av Vidar.

Idag lanserar vi vår temaauktion Carl Malmsten, en hyllning till en av landets mest inflytelserika möbelskapare genom tiderna, välkommen!

Vår visning är öppen vardagar kl 13-17 och lördagar kl 11-15.