Temaauktion: Barbie

 

Temaauktion 20 – 30 oktober

 


 

Barbie – The American Dream, blir verklighet i Kolonns gigantiska tema över en ikonisk leksak och ett samlarobjekt som roat i generationer.

Barbies mamma Ruth Handler som 1959 introducerade den glamorösa dockan var själv en amerikansk framgångssaga. Född i en enkel polsk-judisk familj lyckades hon med sin man erövra världen med företaget Mattel och dess succédocka som förställde en vuxen och kapabel samt modern kvinna.

I Kolonns temaauktion samlas en unik bredd av Barbiedockor med allt från tidiga exemplar till speciella varianter med pony tail, bubble cut, Miss Barbie med sleepy eyes, Swirl Ponytail och många fler. I familjen Barbie ingår givetvis även Midge, Christie, Julia, Skipper, Tutti, Skoter, Allan, Ricky och Ken. Samlingen spänner dessutom över tidigt 1960-tal till 2000-tal och med själva tyngdpunkten på Barbie från 1960-talet. Tidstypiska modeplagg samt accessoarer i mängder hör temat till och bland dessa finns flera av de totalt 80 yrkeskarriärer som Barbie fått genom åren.

⁃ Barbie can do anything!
Välkommen in till Barbies lyckliga och passionerade modevärld som verkligen har en docka för alla oavsett ursprung, kön, tycke och smak.

 

Vår visning är öppen vardagar kl 13-17 och lördagar kl 11-15.

Till slutpriser

Ett urval av auktionen