Auktion 29 mars – 9 april

Till slutpriser

 

Skulptur är en är den enda tredimensionella konstformen, som endast har ett estetiskt ändamål. Den fascinerar genom att ha olika uttryck beroende på från vilken vinkel man betraktar den. Traditionellt gjordes skulpturer i sten men med tiden har de skapats av en mängd olika materia.

Vår temaauktion Skulptur representeras av bl.a. Carl Milles, den skulptör som dominerade svenskt konstliv under 1900-talets första hälft, finns representerad i den poetiska Skridskoprinsessan och en delikat fågelskulptur.
Från samma period finns ”La Pudique” av Aristide Maillol, fransk skulptör, samtida med Auguste Rodin. Han inspirerades av det klassiskt rofyllda hos de tidiga grekiska skulpturerna och samtidigt som sensuella kvinnofigurer.
Några andra skulpturer som är värda att nämna är en vacker skulptur som utstrålar energi av Ester Heppens i terrakotta, samma material som Bror Hjort valt för sin liggande modell. ”Kärleken” av Jussi Mäntynen i form av två lodjur i språng och en nonfigurativ skulptur av James Stoval, samtida amerikansk skulptör.