Kärlek till Keramik

Temaauktion 1-12 juni

 

Nu startar äntligen vårens temaauktion Med kärlek till Keramik!

Auktionen omfattar nära 100 föremål från Skandinavien, Europa och Asien och sträcker sig över ett tidsspann på över 300 år. Den innehåller allt från prydnadsföremål till bruksföremål, alla i olika glasyrer, dekorer och utföranden.

Auktionen pågår till 12 juni och visningen är öppen på vardagar 13-17 samt lördagar 11-15. Välkomna!

 

Till slutpriser Öppettider

 

 

Axplock ur auktionen

 

Flera av de stora svenska keramikerna är representerade så som Berndt Friberg, Stig Lindberg, Wilhelm Kåge och såklart; Lisa Larson. Det finns fina exempel av Lasse Östman populära bruksföremål från Marianne Westman.

Vas av Berdt Friberg

Auktionen bjuder även på en samling föremål av paret Tom och Grete Möller som visar en bred repertoar av både lekfulla dekorer och föremål inspirerade av traditionell japansk keramikkonst. Söker du en servis från nu så eftertraktade Arabia och Ulla Procopé, så finns även det. Med på auktoinen finns även ett fat med Tsarinnan Maria Feodorovnas monogram ur ”the Golden Service” St Petersburg från 1828.

Fat med Tsarinnan Maria Feodorovnas monogram, ur
”The Golden Service”, för Gatchina Palace, Ryssland, 1828

 


”Drakvalp” av Wilhelm Kåge

 

En oemotståndlig ”Drakvalp” i vitglaserat stengods sk cararraglasyr, av Wilhelm Kåge. Dessa varelser gjordes under 1940-talet i flera olika färger och storlekar. De finns i en mängd olika poser, alla som visar lekfullhet och personlighet.

 


 

Ett urval av Kinesiska föremål finns med, både i kompaniporslin liksom porslin för den kinesiska marknaden. Ett par Kinesiska balusterformade vaser med dekor i underglasyrblått.

Ett par vaser porslin med Guangxu sex karaktärers märke