Höstens kvalitetsauktion

Temaauktion 7 – 19  november

 


 

Höstens kvalitetsauktion bjuder på en stor bredd av noga utvalda föremål. Auktionen innehåller ett antal intressanta konstverk så som ett helfigursportträtt av Henrik XIII i Corneliz van Oostzanens art, två grafiska verk av Marc Chagall och ett stämningsfullt landskap av Knut Ekvall. Vi är stolta att presentera en kvinnofigur i marmor av Oscar Antonsson, unik i sitt slag, endast ett fåtal versioner i brons har funnits ute på marknaden tidigare.

En mycket ovanlig karmstol av Koloman Moser, Österrikisk konstindustrialist och medgrundare till Wiener Sezession tillsammans med Gustav Klimt och Josef Hoffman. Ett snarlikt exemplar finns på Nationalmuseum. Salongsmöbler som har tillhört Sophie Hagman; ballettdansös och tillika officiella meträssen till Gustav III:s bror, prins Fredrik Adolf av Sverige.

Av konsthantverk noteras en utsökt lådspegel, daterad 30 april 1770, som tillhört Ståthållar- och landshövdingsparet Allan och Elma Nordenstams samling. Av modernt konsthantverk erbjuder auktionen ”Gondoliären” av Edvin Öhrström, ring i guld med ametist av Wiwen Nilsson liksom sex stycken ovanliga vägghyllor ”Butterfly” i mässing av Poul Cadovius

 

Välkommen att botanisera bland en samling ovanliga och unika objekt att förgylla ditt hem med.

 

Vår visning är öppen vardagar kl 13-17 och lördagar kl 11-15.

Till auktionen