Made in Sweden

Nu är det dags för vår första livsstilsauktion för hösten : Made in Sweden. Med den här auktionen vill vi framhäva den svenska traditionen av konst och konsthantverk, design och skandinaviskt formspråk.

Vi bjuder på ca 60 utrop inom många kategorier. Vi är säkra på att just du kommer att hitta något du gillar. Auktionen publiceras 21 september på Auctionet.com och klubbas en vecka senare på söndagen den 30 september.

Made in Sweden är fullproppad med kända auktionsrepresentanter som Lisa Larsson, Josef Frank, Berndt Friberg, Bruno Mathsson, Stig Lindberg, Alf Svensson och Evert Lundquist. Vi har även tagit med föremål från lite mindre välkända namn som Olle Torrestad, Nirvan Richter, Elias Svedberg, Lena Bergström, Heinrich Wollman, Christoffer Bauman och Åke Bergman.

En av våra favoriter är dock från Stig Lindberg och vi har därför lagt den som nummer ett under klubban. Det är den lite mer okända högre vasen nr 3 ur serien ”Domino”. Höjden är hela 32 cm. Av vad våra efterforskningar kan utröna så har den troligen inte varit ute på auktion tidigare.

Klassiska antikviteter finns representerade i form av en smörask av porfyr från 1800-talet och fyra gustavianska stolar signerade Ephrahim Ståhl, mästare i Stockholm 1794-1829. Inom möbelkategorin så finns det dessutom moderna inslag bestående av Josef Frank för Firma Svenskt Tenn och Bruno Mathsson för DUX.

Av de lite mer unika föremålen som inte dyker upp så ofta på auktion så finner vi ett ytterfoder av koppar, rikt dekorerad med skärgårdsmotiv, signerad Carl Hjalmar Norrström 1904 samt ett handarbetat mästarstycke i guld av Claës E Giertta, daterad 1979.

För den som är inte bara är intresserad av möbler utan också av tidens gång så har vi ett golvur med en riklig intarsia. Uret är från Hjalmar Jacksons verkstad i Stockholm på 1940-talet, komponerat av Oscar Nilsson med inläggningar av Ivar Johnsson. Vi har också valt att ta med ett lite eftertraktat armbandsur som trots att det inte är tillverkat i Sverige är gjort för Sverige, en Lemania TG 195 ”Tre kronor” från 1950-talet.

 

Auktionen avslutas med allas vår älskade Lisa Larsson och hennes bronsskulptur ”Storseglaren”.

 

Välkommen in till höstens första temaauktion hos oss – vi hoppas att du kommer att trivas!

 

Auktion 21 – 30 september