Antika vapen

Auktion 19 – 30 april

Till slutpriser

 

Antika vapen och allt som hör därtill är ett fantasieggande samlarområde. Kolonns temaauktion visar hela bredden med en rustningsdel från det 30-åriga krigets tid i form av en så kallad bridle gauntlet men bjuder även på vackert utformade stickertar samt mängder av bajonetter och spännande stridsknivar. Hjälmar och medaljer samt äldre skjutvapen bidrar till temats rika innehåll där även både fotanglar, en muskötgaffel samt en vojlock fulländar den innehållsrika samlingen som vi presenterar för både nya och redan hängivna samlare.

Temat spänner över 400 år och flera kontinenter erbjuder både blank- och handeldvapen, hjälmar, medaljer och mycket mer. Till de mer ovanliga föremålen hör en svensk försöksbajonett från 1915 liksom ett orientaliskt flintlåsgevär, med silverbeslag och inläggningar i guld.
Utöver detta rymmer auktionen även en sticker för den tyska marinen, en indopersisk khanjar, en huggare från den franska flottan och en dolk från Carl Eickhorn Waffenfabrik dekorerad med solsymboler och fornnordiska ornament.

Ett orientalisk flintlåsgevär med silverbeslag och inläggningar av guld, troligen sent 1700-tal