Inlämning: Retrohem

Auktion 16 – 30 augusti,
med sista inlämning 14 augusti.

I slutet av sommaren bjuder vi in dig till en resa tillbaka i tiden med vår temaauktion ”Retrohem”. Ordet ”retro”, inspirerat av det franska ”rétrospectif”, innebär en återgång till tidigare stilar. Denna auktion är en hyllning till de decennier då färg och form hade en framträdande plats i våra hem. Vi är på jakt efter ikoniska objekt främst från 50-, 60- och 70-talet, som utmärker sig med sin färgstarka design och konstnärliga kvalitet.

Vi är intresserade av uttrycksfullt porslin och keramik, exempelvis Stig Lindbergs ”Tahiti” för Gustavsberg, Eugen Trosts ”Zebra” för Upsala-Ekeby/Gefle och ”Koralli” från Arabia. Vi efterfrågar också inredningsartiklar från välkända tillverkare såsom Firma Svenskt Tenn, Bodafors, Tingströms, IKEA, Nordiska Kompaniet och Ulferts. Dessutom söker vi konstglas från skickliga formgivare som Erik Höglund, Ingeborg Lundin och Vicke Lindstrand, liksom från glasbruk som Venini, Orrefors, Kosta Boda och Reijmyre. Vi välkomnar även vintagekläder som framhäver materialkvalitet och hantverksskicklighet.

Hur lämnar du in?
Kontakta oss via formuläret nedan och gör en enkel online värdering eller besök oss på Tulegatan 15 i Sundbyberg  för personlig konsultation. Vi ser fram emot att utforska dina objekt. Välkommen!

Fyll i formuläret nedan för en enkel onlinevärdering, vid frågor kontakta värderare Ann Lindmark.

Telefon: +46 (0)8 29 33 34
E-post: Ann@kolonn.se

Värderingsförfrågan

För att vi skall kunna göra en så bra värdering som möjligt så ta gärna flera högupplösta bilder och skriv ner mått och skick på föremålen.

  • Dra filer hit eller
    Godkända filtyper: jpg, jpeg, gif, png, pdf, Max filstorlek: 1 GB.