Inlämning: Retrohem

auktion 14 – 25 februari @auctionet
Sista inlämning 9 februari

 


 

Inlämning pågår. Nu söker vi design & konst. Under den första månaden av året tar vi dig med på en resa tillbaka i tiden. Retro, eller ”rétrospectif” på franska, betyder att blicka tillbaka eller återvända till en tidigare stil. Genom vår temaauktion Retrohem vill vi återuppliva årtionden då färg och form spelade en avgörande roll i de flesta hem. Vi söker färgstark design och konst främst från 50-, 60- och 70-talet.

Vi letar bland annat efter formstarkt porslin och keramik, såsom ”Tahiti” av Stig Lindberg för Gustavsberg, ”Zebra” av Eugen Trost för Upsala-Ekeby/Gefle, och ”Koralli” från Arabia. Färgstark inredning från företag som Firma Svenskt Tenn, Bodafors, Tingströms, IKEA, Nordiska Kompaniet och Ulferts. Konstglas från formgivare som Erik Höglund, Ingeborg Lundin och Vicke Lindstrand, samt glasbruk som Venini, Orrefors, Kosta Boda och Reijmyre.

Har du föremål du skulle vilja sälja? Kolonn erbjuder kostnadsfria värderingar och hembesök.

Vänligen kontakta oss eller fyll i formuläret nedan för en kostnadsfri onlinevärdering. Det går också bra att kontakta oss för inlämning, värdering och rådgivning:
Telefon: +46 (0)8 29 33 34

E-post: info@kolonn.se

 


 

Skicka in din förfrågan idag

Värderingsförfrågan

För att vi skall kunna göra en så bra värdering som möjligt så ta gärna flera högupplösta bilder och skriv ner mått och skick på föremålen.

  • Dra filer hit eller
    Godkända filtyper: jpg, jpeg, gif, png, pdf, Max filstorlek: 1 GB.