Inlämning: Carl Malmsten

Auktion 20-31 mars
Sista inlämning 15 mars

 


 

Nu pågår inlämning till vår kommande temaauktion Carl Malmsten, en hyllning till en av landets genom tiderna största möbelskapare. Redan namnet Carl Malmsten andas god formgivning, omsorg om detaljer och komfort, vilket kort sagt är detsamma som riktigt gedigen kvalitet. Flera av hans mest älskade möbler utgör sedan länge stommen i många svenska hem där de står som själva sinnebilden för folkhemmet och begreppet hemtrevnad.

År 1915 kliver Carl Malmsten in i den svenska möbelhistorien – som okänd formgivare har han lyckats vinna både första och andra pris i den prestigefyllda tävlingen om enklare möbler till Stockholms nyligen påbörjade jättebygge, Stadshuset. Malmsten hade år 1910 börjat som snickarlärling hos snickarmästare Pelle Jönsson i Stockholm och därefter 1913 började han tillverka möbler åt vänner och bekanta. Verkstaden låg till en början hemma i hans mors våning på Östermalm. Två år senare vann han Stadshustävlingen, det blev början på en lång och framgångsrik karriär.

Våra temaauktioner är populära och erbjuder en unik möjlighet att sälja ditt föremål i en noggrant utvald samling, vilket skapar en atmosfär och uppmärksamhet som maximerar chanserna att få det bästa möjliga priset. Så ta tillfället i akt och sälj på någon av våra kommande temaauktioner.

Inlämning pågår fram till den 15 mars och själva auktionen kommer att hållas mellan den 20-31 mars @auctionet.com. Om du har föremål du önskar sälja på auktionen är du hjärtligt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering eller för mer information om hur du kan boka ett värderingsbesök.

Fyll i formuläret nedan för en enkel onlinevärdering, vid frågor kontakta Sophie Moselius eller Christian Törnros.

Telefon: +46 (0)8 29 33 34
E-post: Sophie@kolonn.se
E-post: Christian@kolonn.se

 

Värderingsförfrågan

För att vi skall kunna göra en så bra värdering som möjligt så ta gärna flera högupplösta bilder och skriv ner mått och skick på föremålen.

  • Dra filer hit eller
    Godkända filtyper: jpg, jpeg, gif, png, pdf, Max filstorlek: 1 GB.