Vi är ett litet sammansvetsat team som består av engagerade medarbetare. Vi arbetar med det vi brinner för allra mest; antikviteter och auktioner. Alla bidrar med unika erfarenheter och kunskaper som gemensamt bygger upp Kolonn. Tillsammans besitter vi kunskap inom en rad olika områden, allt från klassiska antikviteter, konst, design till klockor, smycken, antika vapen och leksaker.

Varje dag värderar, fotar och visar vi 100-tals föremål som klubbas på auktion. Vårt mål är att ge dig som kund bästa möjliga kundupplevelse och en variation av föremål där kvalitet är ledordet och inte priset.

Varmt välkommen att kontakta oss.

Värderare

Lars Trumstedt

VD, Värderare leksaker

En av medgrundarna till Kolonn och VD på Kolonn. Arbetade tidigare på SEB men idag är han pensionerad och arbetar med sitt stora intresse hos oss: leksaker och framförallt tåg. Lars jobbar deltid och finns på plats enligt överenskommelse.

lars@kolonn.se

Sophie Moselius

Verksamhetschef

Sophie har examen i marknadsekonomi och affärsutveckling. Hon växte upp med antikviteter i en samlarfamilj och började jobba på Bukowskis i unga år. Har på Bukowskis arbetat både som specialist, hemvärderare och hållit föreläsningar. Hon brinner för asiatika och 1900-talsmöbler.

sophie@kolonn.se

Pia Nylund

Värderare

En av medgrundarna till Kolonn. Pia drev tidigare antikaffär i Sundbyberg tillsammans med Thommy. Hon är specialiserad på klassiska antikviteter, böcker och allmoge. Hon har också en förkärlek till äldre svenskt tenn och konsthantverk.

pia@kolonn.se

Thommy Nylund

Värderare

En av medgrundarna till Kolonn. Drev tidigare antikaffär i Sundbyberg tillsammans med Pia. Thommy gör främst hemvärderingar och besitter en bred kunskap om antikviteter. Hans främsta intresse är möbler och konsthantverk från 1700-och 1800-talet samt orientaliska föremål.

thommy@kolonn.se

Desirée Alexandersson

Värderare, Content Writer Föräldraledig

Desirée har en kandidatexamen i konstvetenskap från Södertörns Högskola. Tidigare arbetade hon på Myrorna. Hon är generalist och besitter en bred kunskap inom en rad olika områden.  Framförallt har hon ett specialintresse för klockor, smycken och silver.

desiree@kolonn.se

Jonathan Claesson

Värderare

Jonathan har läst konstvetenskap på Göteborgs Universitet och har kandidatexamen i Reklam & PR från SU/IHR. Han har bred kunskap och har tidigare arbetat på pantbank och i musikaffär. Hans hjärta klappar lite extra för vintagegitarrer, klockor, modern konst, designmöbler och hifi.

jonathan@kolonn.se

Rasmus Sjöbeck

Värderare

Rasmus har en masterexamen i Technical Art History från SU. Tidigare har han jobbat på de Kungliga Slotten, Thielska Galleriet och Bukowskis. Han är främst specialiserad inom måleri från sekelskiftet 1800/1900 men brinner även för äldre måleri.

rasmus@kolonn.se

Ann Lindmark

Värderare

Ann har studerat Konstvetenskap vid Stockholms universitet. I grunden ligger en ingenjörsexamen och erfarenhet från produktutvecklingssidan. Hållbarhet och cirkulärt handlande ligger varmt om hjärtat så även design från 1900-talets andra hälft.

ann@kolonn.se

Foto och Kundtjänst

Kerstin Seman

Kundtjänst

Kerstin arbetade tidigare på SAS och flög jorden runt. Hon älskar auktioner och på sommaren hittar du henne ofta på bondauktioner och loppisar.

kerstin@kolonn.se

Josefine Dubois

Fotograf

Josefine har en kandidatexamen i konstvetenskap från Södertörns Högskola. Hon arbetade tidigare som researcher med tv-programmet Antikdeckarna.

josefine@kolonn.se

Kristine Bisa

Fotograf

Kristine har en lärarexamen i bild från Lettlands Universitet i Riga. Hon arbetade tidigare som grafisk designer och inredare.  Kristine ligger bakom flera av temabilderna som görs specifikt till våra temaauktioner.

kristine@kolonn.se

Marta Bartosiak

Kundtjänst, Fotograf

Marta har examen från fotoskola Fotospokojna i Warszawa och har praktiserat på flera tidningar. Hos oss möter du henne i kundtjänst men Marta skapar även flera av våra temabilder och fotograferar till våra sociala medier.

marta@kolonn.se