Att sälja på auktion

Att sälja på onlineauktion är både enkelt och tryggt. Sedan 2011 arbetar vi uteslutande med nätauktioner och alla våra föremål säljs på marknadsplatsen Auctionet.com. som har 60 anslutna auktionshus.  Här har vi samlat alla stegen i processen.


 

1. Värdera ett föremål

Du kan få ditt föremål värderat på plats hos oss, digitalt via mejl, via videosamtal eller på en hemvärdering gjord av våra erfarna värderare.

Du får en kostnadsfri auktionsvärdering på föremålet med ett utropspris och ett bevakningspris.

Värdera enkelt >

 

2. Lämna in till auktion

För att vi ska kunna sälja ditt föremål så behöver du lämna in det hos oss på Tulegatan 15 i Sundbyberg. Inlämning och värdering är öppen vardagar mellan 13.00 – 17.00.  För tidsbokning ringa oss på 08-29 33 34. Vårt rekommenderade transportbolag:

Antikexpressen >

3. Våra avgifter

Vår säljarprovision är 15% + 100 kr i slagavgift. Alla avgifter är inklusive moms.

Om vi på Kolonn inte lyckas sälja ditt föremål så tar vi inga avgifter. Vi provar vanligen ett föremål tre omgångar på samma villkor.

Våra försäljningsvillkor >

4. Godkännande av bevakningspris

Bevakningspriset är det lägsta priset ett föremål kan säljas för och det är en överenskommelse mellan dig och oss. Du kommer att behöva godkänna bevakningspriset innan föremålet läggs ut på auktion.

5. Katalogisering av ditt föremål

Föremålen katalogiseras av våra erfarna värderare. Vi undersöker noggrant konstnär, formgivare, ålder, material och tar hänsyn till storlek samt skicket på föremålet.

6. Fotografering & Placering

Våra professionella fotografer dokumenterar ditt föremål i bild. Bland annat så fotograferas signaturer och eventuella skador. Föremålet placeras sedan säkert i vår lokal för visning.

7. Dags för auktion!

Ditt föremål publiceras nu och säljs på marknadsplatsen Auctionet.com där det visas för tusentals potentiella köpare.

En auktionsomgång är normalt ca 7-10 dagar beroende på föremål.

Våra auktioner på Auctionet >

 

8. Ditt föremål är sålt

Din betalning kommer till ditt angivna bankkonto 20 bankdagar efter klubbad auktion, detta förutsatt att köparen inte har ångrat eller reklamerat föremålet.

9. Ditt föremål blev osålt

Oroa dig inte! Vi lägger automatisk ut ditt föremål igen på auktion. Ett föremål kan publiceras upp till tre gånger.

Om det trots allt blir osålt så kan du välja att hämta tillbaka föremålet eller skänka det till Stockholms Stadsmission via oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut några gånger per månad med information och nyheter kring våra auktioner.

Registrera dig här