Vanliga frågor - Sälja

Hur kan jag få något värderat?

 

Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd  angående den ökade smittspridningen i Region Stockholm så har vi anpassat vår verksamhet.

Läs mer om Coronaviruset och hur du lämnar in ditt föremål säkert till oss här

Du kan maila oss med dina frågor. Är det skrymmande föremål rekommenderar vi alltid att du skickar bilder till oss. Skicka ditt mail till info@kolonn.se eller skriv till oss via vårt kontaktformulär.

Du kan även boka en hemvärdering, se ”Hur bokar jag en hemvärdering?”

 

Vad kan man lämna in för objekt?

Vi tar emot varor som vi kan värdera till ca 800 kr eller mer. Om du har ett föremål som du undrar över så tveka inte att kontakta oss.

 

När kan jag lämna in föremål?

Med tanke på rådande restriktioner i Region Stockholm så har vi tidsbokning i inlämningen. Vänligen kontakta oss på 08-29 33 34 för att boka en tid.

Läs mer om hur du går till väga för att säkert lämna in ett föremål till oss här

 

Kan jag lämna in ett föremål på lördagar?

Vår inlämning är inte öppet på lördagar. Om du har svårt att lämna in på våra öppettider,  kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Vad kostar det att sälja via er?

Vi drar av 15% samt slagavgift om 100kr på klubbat pris. Inga andra avgifter tillkommer.

Se våra försäljningsvillkor här.

 

Vad är utrop- och bevakningspris?

Utropet är vår värdering baserad på tidigare försäljningar och bevakningspriset är ett dolt minimipris under vilket ett föremål inte säljs. Det priset är alltid lägre än utropet.

 

Hur länge dröjer det innan mitt föremål publiceras och klubbas?

Från det att du lämnar in föremål till det att det kommer ut på auktion dröjer det oftast bara någon dag. Föremålet ligger sedan ute på nätauktion mellan 7 – 20 dagar innan det klubbas.

 

Var säljs mina varor?

Dina varor säljs via nätauktion på www.auctionet.com. Auctionet är en marknadsplats där flera auktionshus i Sverige, Finland och Tyskland säljer bland annat möbler, konst, design och samlarföremål. Varor klubbas varje dag – hela dagarna.

 

Jag behöver hjälp med transport till er, kan ni hjälpa mig?

Vi har ingen egen leveranstjänst men vi samarbetar dagligen med auktoriserade transportbolag som vi kan rekommendera. Ring oss för mer information.

 

Är mina inlämnade varor försäkrade?

Ja.

 

Vad händer efter en avslutad auktion? När får jag mina pengar?

När föremålet är sålt får du en kommittentavräkning via mail som är en specifikation på vad du kommer få utbetalt till ditt konto. Utbetalningen sker normalt inom 20 bankdagar efter att föremålet är sålt, under förutsättning att köparen har betalat.

 

Vad händer om mitt föremål inte blir sålt?

Om en vara inte blir såld kostar det inget. I dessa fall väntar man ungefär en vecka och sedan ompubliceras föremålet automatiskt igen. Vi brukar prova en vara tre gånger med samma utrop och bevakning. Om ett föremål förblir osålt så väljer du själv om du vill hämta tillbaka det eller om du vill skänka det till välgörenhet.

 

 

Vad kan vi mer hjälpa dig med?

Sälja

Köpa

Hemvärdering

Helhetslösningar och dödsbo

Transport

Övriga frågor